Wartość kaloryczna jednej porcji dania: energia- 277kcal, białko- 28,3g, tłuszcz-23,1g, węglowodany- 58,6g
Składniki
ok.150g (4 plasterki) wędzonego indyka
½ czerwonej papryki bez skóry
½ żółtej papryki bez skóry
2 łyżeczki czerwonego pesto z suszonych pomidorów
½ ciabatty razowej
50ml jogurtu naturalnego
50g rukoli
1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
sól, pieprz, curry do smaku
Przygotowanie
Ciabattę
pokroić na pół i usmażyć na suchej patelni grillowej aż powstanie
grzanka. Następnie posmarować ją czerwonym pesto. Na tej samej patelni
usmażyć papryki oraz indyka. Z jogurtu i curry zrobić sos, doprawić solą
i wymieszać z rukolą. Na grzance układać na przemian papryki i indyka,
wyłożyć rukolę z sosem jogurtowym i posypać kiełkami. Przykryć drugą
grzanką.