Przepisy



Wartość kaloryczna jednej porcji dania: energia- 277kcal, białko- 28,3g, tłuszcz-23,1g, węglowodany- 58,6g

Składniki
ok.150g (4 plasterki) wędzonego indyka
½ czerwonej papryki bez skóry
½ żółtej papryki bez skóry
2 łyżeczki czerwonego pesto z suszonych pomidorów
½ ciabatty razowej
50ml jogurtu naturalnego
50g rukoli
1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
sól, pieprz, curry do smaku

Przygotowanie
Ciabattę pokroić na pół i usmażyć na suchej patelni grillowej aż powstanie grzanka. Następnie posmarować ją czerwonym pesto. Na tej samej patelni usmażyć papryki oraz indyka. Z jogurtu i curry zrobić sos, doprawić solą i wymieszać z rukolą. Na grzance układać na przemian papryki i indyka, wyłożyć rukolę z sosem jogurtowym i posypać kiełkami. Przykryć drugą grzanką.