Składniki:
10 kotletów schabowych
3 starte marchewki
2 starte pietruszki
¼ startego selera
2 małe cebulki pokrojone w piórka
por (biała część pora) pokrojony w piórka
½ kg pokrojonych pieczarek
½ poszatkowanej kapusty pekińskiej
30dag startego żółtego sera
majonez
jajka
bułka tarta
sól, pieprz
Cebulkę lekko przesmażyć z pieczarkami na odrobinie oleju. Dodać resztę warzyw i lekko poddusić ( około 10 minut) wymieszać z poszatkowaną kapusta pekińską. Wyłożyć na blachę do pieczenia. Kotlety leciutko rozbić i panierować w jajku i bułce tartej. Przygotowane kotlety ( bez smażenia) ułożyć na warzywach. Posypać startym żółtym serem i polać wszystko dokładnie majonezem. Piec w 180 st. C 1 godzinę. Można podać z ryżem lub pieczonymi ziemniaczkami.