Przepisy




Składniki:  

10 kotletów schabowych

3 starte marchewki

2 starte pietruszki

¼ startego selera

2 małe cebulki pokrojone w piórka

por (biała część pora) pokrojony w piórka

½ kg pokrojonych pieczarek

½ poszatkowanej kapusty pekińskiej

30dag startego żółtego sera

majonez

jajka

bułka tarta

sól, pieprz

 

Cebulkę lekko przesmażyć z pieczarkami na odrobinie oleju. Dodać  resztę warzyw i lekko poddusić ( około 10 minut) wymieszać z poszatkowaną kapusta pekińską. Wyłożyć na blachę do pieczenia. Kotlety leciutko rozbić i panierować w jajku i bułce tartej. Przygotowane kotlety ( bez smażenia) ułożyć na warzywach. Posypać startym żółtym serem i polać wszystko dokładnie majonezem. Piec w 180 st. C 1 godzinę. Można podać z ryżem lub pieczonymi ziemniaczkami.