Składniki:
3 szkl mleka
1 szkl cukru
4 żółtka
2 cukry waniliowe
4 łyżki mąki ziemniaczanej
4 łyżki mąki pszennej
2 paczki po 100g wiórków kokosowych
masło
2 paczki krakersów
Zagotować 2 szklanki mleka dodając 1 szklankę cukru, 2 cukry waniliowe, ½ paczki wiórków kokosowych.
Po zagotowaniu wlać rozrobione w szklance mleka 4 żółtka, 4 łyżki mąki pszennej i 4 łyżki mąki ziemniaczanej.
Masę pozostawić do wystygnięcia. Gdy masa ostygnie zmiksować ją z kostką masła dodając ¾ paczki wiórków kokosowych
[powinna powstać puszysta masa] Formę wyłożyć folią aluminiową. Następnie ułożyć warstwę krakersów,
na które wylewamy połowę masy. Układamy następną warstwę krakersów i wylewamy pozostałą połowę masy.
Wierzch posypujemy dużą ilością wiórków kokosowych.
Uwaga: Zdjęcia przedstawiają ciasto zrobione z 3 warstw krakersów bo przez nie uwagę kremu wyszło troszkę więcej.