Przepisy



 

Składniki:

3 szkl mleka

1 szkl cukru

4 żółtka

2 cukry waniliowe

4 łyżki mąki ziemniaczanej

4 łyżki mąki pszennej

2 paczki po 100g wiórków kokosowych

masło

2 paczki krakersów

 

Zagotować 2 szklanki mleka dodając 1 szklankę cukru, 2 cukry waniliowe, ½ paczki wiórków kokosowych.

Po zagotowaniu wlać rozrobione w szklance mleka 4 żółtka, 4 łyżki mąki pszennej i 4 łyżki mąki ziemniaczanej.

Masę pozostawić do wystygnięcia. Gdy masa ostygnie zmiksować ją z kostką masła dodając ¾ paczki wiórków kokosowych

[powinna powstać puszysta masa] Formę wyłożyć folią aluminiową. Następnie ułożyć warstwę krakersów,

na które wylewamy połowę masy. Układamy następną warstwę krakersów i wylewamy pozostałą połowę masy.

Wierzch posypujemy dużą ilością wiórków kokosowych.

Uwaga: Zdjęcia przedstawiają ciasto zrobione z 3 warstw krakersów bo przez nie uwagę kremu wyszło troszkę więcej.