Przepisy

Siekane kotlety rybne


Dowolny filet z ryby bez skóry - u mnie łosoś 1/2 kg

duże jajko

100 ml mleka

szklanka mąki

1/2 małej cebuli

1/2 małej papryki

średnia pieczarka

natka pietruszk

majeranek

sól, pieprz, ząbek czosnku


Mleko mąkę oraz jajko zmiksowałam na jednolite ciasto. Do powstałego ciasta dodałam płaską łyżeczkę soli, pieprz do smaku, pełną łyżeczkę majeranku, przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszałam. Następnie dołożyłam pokrojoną w drobną kostkę paprykę oraz startą na dużych oczkach pieczarkę - wymieszałam. Na koniec dodałam pokrojoną w kostkę mniej więcej 1 cm x 1 cm rybę - wymieszałam. Smażyłam na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu aż kotleciki były ładnie rumiane z obu stron - polecam bardzo
Szklanka pojemność 250 ml