Składniki:
3 galaretki w trzech różnych kolorach (ja użyłam pomarańczowej, agrestowej i truskawkowej)
1 kartonik mleka skondensowanego niesłodzonego (ok. 500 g, dobrze schłodzone; najlepiej z lodówki)
Składniki na bitą śmietanę:
Śmietanka 30 % (200 g) (z lodówki)
3 łyżki serka mascarpone
2 łyżki cukru pudru
Mrożona czerwona porzeczka do dekoracji (można użyć innych owoców)
3 galaretki w trzech różnych kolorach (ja użyłam pomarańczowej, agrestowej i truskawkowej)
1 kartonik mleka skondensowanego niesłodzonego (ok. 500 g, dobrze schłodzone; najlepiej z lodówki)
Składniki na bitą śmietanę:
Śmietanka 30 % (200 g) (z lodówki)
3 łyżki serka mascarpone
2 łyżki cukru pudru
Mrożona czerwona porzeczka do dekoracji (można użyć innych owoców)
3 galaretki rozpuścić w 3 osobnych szklankach (250 ml)
Mleko skondensowane ubić i podzielić na 3 części. Galarekki ostudzić i jak będą tężęć dodać każdą do innej części mleka ubijając na wysokich obrotach.
Nakładać po kilka łyżek gotowej masy do tortownicy.
Bita śmietana
Ubić śmietanę na sztywno następnie nie przerywając dodać cukier i po ok 2 minutach dodać serwk mascarpone.
Wyłożyć śmietanę na zastygniętą piankę i ułożyć owoce.