Przepisy



Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego (w przyszłości dam ok 300 g, bo jak dla mnie było za dużo mięsa w sałatce)
  • 1 czerwona cebula
  • 3 - 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • pół główki sałaty
  • 3 pomidory
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 0,5 l jogurtu naturalnego
  • 6 łyżek majonezu
  • 200 g sera żółtego (dałam 100 g)
  • paczka chipsów tortilla
  • pieprz, sól

Cebulę drobno posiekaj. Mięso mielone usmaż. W połowie smażenia dodaj cebulę i koncentrat pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem.




W międzyczasie pieczarki pokrój w plasterki i smaż do czasu aż cała woda odparuje.



W przezroczystej misce układaj warstwy. Sałatę porwaną na kawałki, na nią pokrojony w kostkę pomidor i usmażone mięso.



Na mięsie ułóż kolejno warstwy pieczarek, kukurydzy i fasoli.



Jogurt wymieszaj z majonezem i dopraw solą oraz pieprzem.



Wymieszany jogurt wylej na fasolę, posyp startym serem. Na około powtykaj całe chipsy, a wierzch posyp pokruszonymi.