Przepisy


Składniki

piersi z kurczaka 400 gramów

Francuska zupa cebulowa Knorr 1 opakowanie

mąka pszenna 3 łyżki

jajko 1 sztuka

olej roślinny 3 łyżki

mleko 100 mililitrów

starty żółty ser 100 gramów


Przygotowanie krok po kroku


Krok 1

Przygotuj ciasto, mieszając ze sobą jajko, zupę cebulową, mąkę, mleko i żółty ser. Możesz dodać do panierki pokruszone orzechy lub ziarna słonecznika. Sznycle będą wtedy bardziej chrupiące.




Krok 2

Piersi pokrój pod skosem w cienkie plastry.




Krok 3

Mięso zanurz w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu przez 3-4 minuty z każdej strony. Kotleciki ułóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.